Vissticks airfryer met witlof

Vissticks met belgische witlof
10 min.
voorbereidingstijd
20 min.
bereidingstijd
Makkelijk
2
Porties

Vissticks zijn ideaal om de airfryer te berreiden. Door de hetelucht rondom wordt de visstick gelijkmatig gegaard. Probeer het nu met dit recept in combinatie met witlof en aardappelpuree. Lees hier meer over visticks in de airfryer

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200 °C, gas stand 5).
  2. Leg de diepvries Vissticks (maximaal 8 per keer) in de airfryer en bak gedurende 12 minuten op 180°C.
  3. Was de witlof en snijd deze over de lange zijde doormidden en verwijder de kern. Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Kook de aardappel in ongeveer 10 minuten gaar.

  4. Pureer de aardappels met de room tot gladde aardappelpuree.

  5. Verwarm 1 eetlepel olie in een pan en bak de witlof 3 minuten aan iedere kant op hoog vuur. Bak de witlof vervolgens nog 8 minuten in de voorverwarmde oven.

  6. Maak in een keukenmachine  de pesto met de olijfolie, noten, rucola en basilicum. 

  7. Maak op het bord bergjes van de aardappelpuree met twee lepels. Leg hierop de witlof en de Vissticks. Maak het gerecht af door te garneren met de pesto en tijm. Eet smakelijk!

Ingrediënten

iglo-product(en) voor dit recept

Ingrediëntenlijst

1 verpakking 
Iglo Vissticks 8st
500 gram  
aardappelen
1 
witlof
125 gram  
boter
75 ml 
room
5 el 
olijfolie
10 gram 
walnoten
100 gram 
rucola
1 takje 
basilicum
1 takje 
tijm

Heeft u dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden