Poké bowl met vissticks

pokebowl met visstick
1 uur 10 min.
voorbereidingstijd
15 min.
bereidingstijd
Makkelijk
4
Porties
Zin in een lekkere pokebowl die anders is dan anders? Maak dan eens een heerlijke pokebowl met onder andere vissticks, bospeen, mango en avocado! 

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Laat dit 1 uur afkoelen op een grote platte schaal. Verwarm de oven alvast voor op 220°C .

  2. Leg de diepgevroren vissticks op een bakplaat met bakpapier en plaats in het midden van de oven. Bak de Vissticks gedurende 15 minuten. Draai de Vissticks om na 10 minuten.

  3. Schaaf de komkommer en de bospeen met een kaasschaaf of dunschiller in lange repen. Snijd 3 bosuitjes in schuine ringetjes en het vruchtvlees van de avocado’s in plakjes. Snijd de mango in blokjes.

  4. Rasp de gember en knoflook en snijd het laatste bosuitje zeer fijn. Meng de gember, knoflook, 3 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie, 1 eetlepel balsamicoazijn en het sap van een halve citroen door elkaar voor de saus.

  5. Snijd de Vissticks in stukken. Verdeel de rijst, geraspte komkommer en bospeen, mango, sojabonen, vissticks, gesneden bosui en plakjes avocado over de kommen. Besprenkel met sesamzaad. Verdeel tot slot naar smaak de saus over de Poké bowls.

Tip

    • Variëren kan goed met dit recept, probeer ook eens tuinkers, wakame of radijsjes toe. 
    • Mocht je geen fan zijn van sushirijst dan is het recept ook heerlijk om te maken met 250 gram basmatierijst en 80 ml rijstazijn.
    • Ook erg lekker te combineren met Iglo Visrösti

Ingrediënten

iglo-product(en) voor dit recept

Ingrediëntenlijst

Iglo Vissticks 8st
250 gram 
sushi rijst
150g 
sojabonen
1  
komkommer
1 
mango
200 gram 
bospeen
4 
bosuitjes
2 
avocado's
2 tl 
zwarte sesamzaadjes
1 teentje 
knoflook
2 cm 
gember
Sap van een halve 
citroen
3 el 
sojasaus
1 el 
balsamico azijn
2 el 
sesamolie

Heeft u dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden