Tagliatelle met Bladspinazie en spekjes

Tagliatelle met bladspinazie en spekjes
5 min.
voorbereidingstijd
15 min.
bereidingstijd
Makkelijk
4
Porties

 

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan. Snijd ondertussen de ui en champignons in stukjes en pers de knoflook.
  2. Doe wat olijfolie in een koekenpan en fruit de stukjes ui en knoflook tot ze glazig zien. Bak de magere spekjes 5 minuten mee. Voeg de champignons toe en bak deze ca. 4 minuten bruin en gaar. Kook ondertusen de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
  3.        Voeg de diepgevroren Bladspinazie in de koekenpan en verwarm op een laag vuur volgens de intructies op de verpakking. Regelmatig roeren tot de spinazie ontdooit is.

  4. Voeg ook de crème fraîche toe en breng dit kort aan de kook. Giet de tagliatelle af en roer de spinaziesaus door de tagliatelle heen. 
  5.        Breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de geraspte Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten toe, roer kort door en verdeel over de borden. Eet smakelijk!

Tip

  • Extra groente tip: bak samen met de champignons ook nog 250 gram courgette mee, om voor iedereen aan de dagelijkse hoeveelheid groente te serveren.

  • Kaasliefhebbers kunnen nog 100 gram mozzarella aan de pasta toevoegen.

Ingrediënten

1 verpakking 
300 gram 
tagliatelle
250g champignons 
250 ml light crème fraîche room 
125g magere spekjes 
100 gram 
Parmezaanse kaas
30g 
pijnboompitten
2 el 
olijfolie
1 
ui
1 teentje knoflook 
Zout en peper, naar smaak 

Heeft u dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden