Pasta met spinazie uit de oven

Ovengerecht met spinazie en pasta
10 min.
voorbereidingstijd
40 min.
bereidingstijd
Makkelijk
4
Porties

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de pasta zoals omschreven op de verpakking. Laat deze vervolgens uitlekken.
  3. Pel en snipper de ui in fijne stukjes. Bak ze in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens ook de spinazie toe en breng dit aan de kook. Vergeet niet om af en toe te roeren. 

  4. Meng de pasta en spinazie door elkaar. Vul een met boter ingevette ovenschaal (of meerdere kleine ovenschalen) met het mengsel.
  5. Meng de eieren met de melk en crème fraîche breng op smaak met een snufje zout, peper en nootmuskaat toe. Roer als laatst ook de kaas erdoor. Giet dit over de ovenschotel.

  6. Zet de ovenschotel in het midden van de oven en laat dit gedurende 20-30 minuten bakken. Als het eiermengsel gestold is, is de pasta klaar. Eet smakelijk!

Ingrediënten

iglo-product(en) voor dit recept

Ingrediëntenlijst

300 gram 
Iglo Spinazie à la Crème 500gr
300 gram 
pasta (bijvoorbeeld vlinderpasta)
1 
ui
4 
eieren
150 gram 
crème fraîche
100 gram 
geraspte kaas (bijvoorbeeld Emmentaler)
125 ml 
melk
25 gram 
boter
2 el 
olijfolie
1 tl 
nootmuskaat
2 el 
Italiaanse kruiden
Zout en peper, naar smaak

Heeft u dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden