30 min.
voorbereidingstijd
45 min.
bereidingstijd
Gemiddeld
4
Porties
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C (Heteluchtoven: 160°C).
- Vet een ovenschotel in met wat olie en bedek deze met een laag lasagnebladen.
Doe de diepgevroren spinazie in een pan en verwarm op een laag vuur. Regelmatig roeren en op het einde even doorkoken.
- Maak vervolgens de bechamelsaus: snijd een ui fijn en laat deze met wat boter in een pan glazig bakken. Zeef hier een beetje meel overheen (zodat deze niet kan gaan klonteren). Verwarm het geheel onder constant roeren en voeg daarna ook de melk, bouillon en geperste knoflook hieraan toe. Breng alles op smaak met een snufje zout, peper en nootmuskaat en laat alles nog eens 5 minuten sudderen. Snijd de ham in kleine blokjes en voeg deze toe aan de bechamelsaus.
- Was de tomaten, deel ze in vieren, ontpit ze en snijd ze vervolgens in kleine blokjes.
- Doe eerst wat bechamelsaus op de lasagnebladeren, vervolgens een laag spinazie en tenslotte een laag tomaten. Herhaal dit tot uiteindelijk een laag lasagnebladeren met de rest van de saus bedekt is.
- Strooi de kaas over de lasagne en laat het ca. 40 minuten in de oven bakken. Eet smakelijk!
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
600 gram
Iglo Spinazie à la Crème 750gr
300 gram
lasagnebladen
100 gram
gekookte ham
50 gram
geraspte Parmezaanse kaas
100 gram
geraspte Emmentaler kaas
2
vleestomaten
1
ui
100 gram
boter
75 gram
tarwemeel
0,5 liter
melk
0,25 liter
bouillon
1
teentje knoflook
1 tl
plantaardige olie
1 tl
nootmuskaat
Zout en peper, naar smaak