5 min.
voorbereidingstijd
15 min.
bereidingstijd
Makkelijk
4
Porties
Macaroni met spinazie
Bereiding
- Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking en giet deze af.
- Pel ondertussen de uien en snijd ze fijn. Pers ook de knoflook en snijdt de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook in 4 minuten op matig vuur glazig. Bak de hamblokjes ca. 1 minuut mee.
- Voeg de spinazie hier aan toe. Roer tot de spinazie zacht en ontdooid is. Schenk de kookroom erbij en breng de saus aan de kook. Zet het vuur ui. Voeg de helft van de kaas en naar smaak een snufje peper en zout toe.
- Meng de spinaziesaus met de gekookte pasta. Verdeel de pasta over 4 borden en strooi de rest van de kaas en de reepjes zongedroogde tomaat erover. Eet smakelijk!
Tip
Vervang de hamblokjes ook eens voor knoflookgarnalen of vega stukjes.
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
1 verpakking
Iglo Spinazie Fijn Gehakt 750gr
350 gram
macaroni
(of pasta naar keuze)
100g
(op water)
zongedroogde tomaten
125 gram
hamblokjes
175 gram
belegen geraspte kaas
100 ml
(light) kookroom
2
uien
2 teentjes
knoflook
2 el
olijfolie
Een flinke snuf zout en peper
Heeft u dit recept gemaakt? Laat een review achter!
Wat onze consumenten denken
-
Super lekker08-12-2021Was zalig. Wel aangevuld met wat roquefort. Maakte het zeer smaakvol.Ja, ik zou dit product aan andere consumenten aanbevelen
-
Lekker!09-09-2020Maar inderdaad een beetje flauw! Veel lekkerder met gebakken bacon spekjes!Ja, ik zou dit product aan andere consumenten aanbevelen
-
Lekker, maar beetje flauwIetwat flauw, dus ik heb ipv 250g hamblokjes; 175g hamblokjes en 150g spekreepjes gedaan. Peper heeft dit recept ook wel echt nodig! Met de kaas erover uiteindelijk lekker (ik heb m nog even in de oven gedaan, 15min bij 200*C)Ja, ik zou dit product aan andere consumenten aanbevelen