5 min.
voorbereidingstijd
25 min.
bereidingstijd
Makkelijk
4
Porties
Bereiding
- Pel de ui en snijd deze fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Was de tomaten en wrijf ze droog.
Kook de pasta in gezouten water gaar volgens de instructies op de verpakking.
Verhit ondertussen de olie in een pan. Bak hierin de tomaten al roerend kort tot het vel openbarst. Neem de tomaten uit de pan. Doe de ui en knoflook in de pan en bak ze glazig aan. Voeg de spinazie toe en laat afgedekt op een middelhoog vuur koken. Laat ca. 2 minuten koken, roer regelmatig.
Giet de pasta af en laat uitlekken, Bewaar ca. 150 ml van het kookwater op en voeg dat samen met het citroensap en de tomaten bij de spinazie. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens ook de pasta toe, roer goed en dien op in diepe borden.
- Trek de ham in stukjes, verbrokkel de kaas en strooi beide over de pasta. Bestrooi met de chili vlokken. Eet smakelijk!
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
1 verpakking
Iglo Spinazie à la Crème 500gr
400 gram
fusilli pasta
70 gram
parmaham in flinterdunne plakjes
50 gram
ricottakaas
150 gram
kerstomaten
1
ui
1 teentje
knoflook
1
citroen
1 tl
chili vlokken
2 el
olijfolie
Zout en peper, naar smaak