Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 C°. Pers de knoflook en fruit lichtjes aan in een hete pan. Voeg de spinazie toe en laat deze langzaam ontdooien op lage temperatuur. Roer zo nu en dan.
Bereid ondertussen de roux in een andere pan door boter te smelten op matig vuur. Voeg de bloem toe, meng goed en bak op een matig vuur circa 4 minuten aan. Voeg nu de melk en de eieren toe en meng met een garde tot alles een romige saus is.
Voeg de spinazie toe aan de saus, meng goed door en breng het op smaak met zout en peper.
Begin nu de lasagnebladen in lagen te leggen. Leg de lasagnebladen in een ovenschaal en wissel de lagen af met de romige spinazie saus. Herhaal dit tot de schaal vol is of tot er geen lasagnebladen meer over zijn. Voeg tussendoor een laagje met de helft van de Parmezaanse kaas toe. Wees niet bang als het geheel vloeibaar overkomt, dit zal stollen in de oven.
Strooi tot slot de geraspte Parmezaanse kaas over de bovenste laag en bak het geheel 35 minuten op 180 C° in de oven. Als de lasagne gaar is, opdienen met een frisse salade of groenten naar keuze. Eet smakelijk!
Tip
- Voeg meer groente toe aan het recept door een salade te maken voor ernaast van 150g veldsla, 50g gehakte hazelnoten, 250g doperwten, 75g gerapste Parmezaanse kaas en 3el citroen-olijfolie.