20 min.
voorbereidingstijd
35 min.
bereidingstijd
Gemiddeld
4
Porties
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
- Fruit de knoflook licht aan in een hete pan.
- Voeg de spinazie toe en laat (af en toe roeren) langzaam ontdooien op een laag vuur.
Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt de boter in een pannetje op een middelhoog vuur, voeg de bloem toe en klop met een garde voor ongeveer 3 minuten, blijf voortdurend kloppen om klontjes te voorkomen. Voeg onder voortdurend kloppen voorzichtig de melk toe, tot er een romige saus ontstaat.
- Voeg de spinazie toe aan de saus, roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
- Begin nu met de eerste laag van de lasagne. Leg de lasagnebladen in een schaal geschikt voor de oven en giet er wat romige saus overheen. Herhaal deze lagen tot de schaal vol is of de lasagnebladen op zijn.
- Eindig met een laagje geraspte Parmezaanse kaas en zet de schaal 35 minuten in de oven op 180°C.
- Serveer de lasagne met een frisse salade of groenten naar keuze. Eet smakelijk!
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
1 verpakking
Iglo Spinazie à la Crème 750gr
2 teentjes
knoflook
500 ml (volle)
melk
100 gram
Parmezaanse kaas, geraspt
50 gram
roomboter
60 gram bloem
200 ml
groentebouillon
150 gram
lasagnebladen
Zout en peper, naar smaak