10 min.
voorbereidingstijd
20 min.
bereidingstijd
Makkelijk
4
Porties
Bereiding
Bereid de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet de pasta af met koud water en laat het goed uitlekken.
Doe de diepgevroren spinazie in een pan en verwarm op een laag vuur. Regelmatig roeren en op het einde even doorkoken.- Haal ondertussen de zongedroogde tomaten uit de olie, laat ze uitlekken en snijd ze in kleine stukjes. Giet de olijven af en snijd ze in dunne ringen. Doe de Parmaham in een pan en bak beide kanten zonder olie voor ongeveer 1 minuut. Haal de ham uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Was de peterselie en snijd het fijn.
- Maak vervolgens de vinaigrette: voeg wat zout en peper toe aan de balsamicoazijn en meng dit met de olijfolie. Doe de pasta, spinazie, zongedroogde tomaten, olijven en een deel van de peterselie in een grote kom. Roer de vinaigrette er doorheen en meng alles goed.
- Verdeel de pastasalade over vier borden en serveer met de krokante Parmaham en de resterende peterselie. Eet smakelijk!
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
1 verpakking
Iglo Spinazie à la Crème 500gr
400 gram
rigatoni (pasta)
60 gram
Parmaham
370 gram
zongedroogde tomaten op olie
100 gram
zwarte olijven zonder pit
2 el
balsamicoazijn
2 el
olijfolie
20 gram
platte peterselie
Zout en peper, naar smaak