Pasta pesto met spinazie

pasta met spinazie en pesto
20 min.
bereidingstijd
Makkelijk
4
Porties

Een heerlijke pasta pesto spinazie recept waar je slechts één pan voor nodig hebt. Deze pasta pesto spinazie heb je daarnaast ook nog eens snel op tafel.

Bereiding

  1. Kook de pasta met een snufje zout al dente zoals omschreven op de verpakking. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn, en de (gele) courgette in plakjes.

  2. Giet de pasta af en laat deze afkoelen in een bakje. Hergebruik de pan voor het koken van de rest van het gerecht. Verwarm de boter in de pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zien. Voeg de gele courgette toe en bak voor 2 minuten mee.

  3. Voeg vervolgens ook de Iglo Spinazie a la Crème toe en roer deze regelmatig. Verwarm dit tot het kookt, en laat het 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Voeg de pesto, pijnboompitjes, verse basilicum en een deel van de geraspte kaas toe.

  5. Voeg vervolgens ook de pasta toe aan de pan en roer alles goed door elkaar tot een heerlijke pesto spinazie saus. Strooi bij het serveren van de pasta nog wat extra geraspte kaas over het bord heen. Eet smakelijk!

Ingrediënten

iglo-product(en) voor dit recept

Ingrediëntenlijst

Iglo Spinazie à la Crème 750gr
300 gram 
penne
 
(of pasta naar keuze)
100 gram 
groene pesto
1 
(gele) courgette
1 verpakking 
verse basilicum
100 gram 
geraspte Parmezaanse kaas
40 gram 
pijnboompitten
3 tenen 
knoflook
2 el 
boter
1 
ui
Zout en peper, naar smaak 

Heeft u dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden

Wat onze consumenten denken

  • Lekker en makkelijk!
    Ik heb dit recept al vaak gemaakt, het is ook erg lekker met gnocci ipv pasta. Ook doe ik er nog Cherry tomaatjes doorheen.
    Ja, ik zou dit product aan andere consumenten aanbevelen