Vissticks met gegratineerde mosterdpuree en doperwten
Een fluweelzachte, gegratineerde aardappel-mosterdpuree met een knapperig kaaskorstje uit de oven met gestoofde doperwten en krokante vissticks. Eigenlijk is dit recept een soort deconstructed fishpie; alle elementen zitten erin, maar dan net met een twist! Nu heb je weer iets nieuws om indruk te kunnen maken aan de tafel. Hiermee gaan de borden van het hele gezin gegarandeerd leeg, want alle beetjes helpen!
Wij zijn erg benieuwd wat jij ervan vindt! Laat dus vooral een review achter en geef het recept een beoordeling.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de aardappels en doe in een pan met gezouten water. Breng aan de kook en kook circa 20 min. tot de aardappels gaar zijn. Giet af en laat even uitdampen.
Pureer de aardappels met een pureestamper en meng met de mosterd, de melk en 40 gr boter. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Schep de aardappelpuree in een ovenschaal en rasp de cheddar erover.
Leg de vissticks op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aardappelpuree en vissticks 20 min. in de oven.
Doe in een koekenpan de doperwten, de overige boter en een scheut water en stoof in circa 5 min. gaar. Stamp de erwten grof, hak de dille en meng door de erwten. Breng op smaak met zout en peper.
Haal de aardappelpuree en vissticks uit de oven en verdeel de aardappelpuree, gestoofde doperwten en vissticks op de borden. Eet smakelijk!
Tip
Wil je meer groente? Bereid dan gewoon wat meer doperwten, of maak er een simpele salade naast.
Ben je minder fan van doperwten? Vervang deze door onze frisse rodekool met appeltjes.
Heb je nou weinig tijd? Gebruik dan al voorgekookte aardappels en sla het schillen over.