10 min.
voorbereidingstijd
40 min.
bereidingstijd
Makkelijk
4
Porties
Gevulde kipfilet met spinazie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 ℃.
- Pel en snipper de ui en knoflook fijn en bak deze samen met een scheutje olijfolie kort aan in een pan.
- Doe de diepgevroren spinazie in een pan en verwarm op een laag vuur. Regelmatig roeren en op het einde even doorkoken.
- Voeg vervolgens de ui en knoflook bij de spinazie en meng dit goed.
- Leg de kipfilets op een schone platte ondergrond en sla ze plat. Indien de kipfilets te dik zijn om op te kunnen rollen zullen deze doormidden gesneden moeten worden. Kruid de platte kipfilets met een snufje peper en zout en schep vervolgens wat van het spinaziemengsel op de kipfilets. Rol ze op en steek er eventueel een prikkertje in zodat het rolletje goed bij elkaar blijft.
- Leg de kipfilet rolletjes in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Laat de schaal ca. 30 minuten in de oven staan.
Bereid intussen de aardappelpuree. Schil de aardappelen, snij ze in kleine stukjes en breng ze in een pan met een klein laagje licht gezouten water aan de kook. Kook ze in ca. 20 minuten gaar. Verwarm in een ander pannetje de melk. Als de aardappelen klaar zijn kunnen deze afgegoten worden en fijngestampt worden. Voeg vervolgens al roerend de melk en boter toe. Breng de puree eventueel op smaak met een snufje peper en zout.
- Haal de kipfilet rolletjes uit de oven en snij deze in plakken. Serveer met de aardappelpuree en garneer met wat peterselie. Eet smakelijk!
Tip
- De kipfilet rolletjes zijn ook erg lekker als ze met een plakje bacon of ontbijtspek omwikkeld zijn.
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
4
kipfilets
1 verpakking
Iglo Spinazie à la Crème 500gr
800 gram
aardappelen
1
witte ui
1
knoflook teentje
150 ml
melk
25 gram
boter
2 el
olijfolie
2 takjes
peterselie
Zout en peper, naar smaak