10 min.
voorbereidingstijd
15 min.
bereidingstijd
Gemiddeld
4
Porties
Bereiding
- Pel de ui en snijd fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en bak hier de ui in tot deze glazig ziet. Roer hier 1 tl bloem bij en laat dit kort bruin worden. Giet al roerend de bouillon erbij, laat dit kort koken en daarna op middelhoog vuur nog ca. 2 minuten sudderen. Voeg de mosterd en zure room toe en laat het geheel nog ca. 5 minuten op laag vuur sudderen. Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Doe de diepgevroren spinazie in een pan en verwarm op een laag vuur. Regelmatig roeren en op het einde even doorkoken.
- Was de vis, dep droog en snijd in 8 stukken. Breng op smaak met peper en zout. Kluts de eieren. Haal de vis eerst door de overgebleven bloem, dan door de geklutste eieren en ten slotte door de amandelschilfers. Verhit 3 el olie in een grote pan. Bak de vis aan elke kant ca. 2 minuten goudbruin.
- Dien de spinazie met de vis en saus op op borden, bestrooi met grof gemalen peper.
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
1 verpakking
Iglo Spinazie à la Crème 500gr
4
roodbaarsfilets (elk ca. 150 gram)
1
ui
150 gram
amandelschilfers
3 el
bloem
2
eieren (middelgroot)
400 ml
groentebouillon
2 el
mosterd
30 gram
zure room
3 el
olijfolie
Zout en peper, naar smaak