10 min.
voorbereidingstijd
20 min.
bereidingstijd
Makkelijk
4
Porties
Dit recept is gemaakt door Frances van Foodgloss in samenwerking met Bas. Voor meer informatie en een video kijk op: https://www.youtube.com/watch?v=ZbCu2lZBFe0
Bereiding
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg en verwarm de oven voor op 210 °C.
- Snipper de ui en knoflook en bak deze in een grote koekenpan.
- Voeg het gehakt aan de pan toe.
- Rooster intussen de pijnboompitjes in een kleine koekenpan.
- Doe de diepgevroren spinazie in een pan en verwarm op een laag vuur. Regelmatig roeren en op het einde even doorkoken.
- Voeg de spinazie toe aan het gehakt en voeg hier vervolgens nog wat tabasco en citroensap (naar smaak) aan toe.
- Doe als laatste de feta erbij en verwijder de pan van de warmtebron.
- Haal de geroosterde pijnboompitjes uit de kleine koekenpan en voeg deze toe aan het spinaziemengsel.
- Vul de ontdooide bladerdeegvellen met het spinaziemengsel en twee gehalveerde cherrytomaatjes. Vouw het deeg dicht en bestrijk het met een beetje opgeklopt ei. Strooi er als laatst ook nog wat geraspte kaas overheen.
- Bak de spinaziepakketjes gedurende ca. 15-20 minuten in de oven tot ze bruin en gaar zijn. Bak intussen een paar plakjes champignon en gehalveerde cherrytomaatjes kort in de pan en versier hier de borden mee.
Ingrediƫnten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediƫntenlijst
200 gram
Iglo Spinazie Fijn Gehakt 500gr
300 gram
rundergehakt
10 plakken
diepgevroren bladerdeeg
2 tenen
knoflook
1
ui
150 gram
feta
100 gram
geraspte jong belegen kaas
1 bakje
pijnboompitjes
250 gram
champignons (voor garnering)
250 gram
cherrytomaatjes
1
ei
1
citroen (sap)
1 tl
tabasco (naar smaak)
Zout en peper, naar smaak