10 min.
voorbereidingstijd
40 min.
bereidingstijd
Makkelijk
6
Porties
“Hartige muffins zijn leuk voor op een buffet in plaats van broodjes bij gebraden vlees of gegrilde kip en bij kazen. Ook doen ze het goed bij pittige tapas zoals chorizo of albondigas. Maar ook zo, met harissa (Noord-Afrikaanse sambal) of tomatenpesto zijn ze heel lekker! Door iglo spinazie met Boursin te gebruiken heeft deze meteen al meer smaak en is wat hartiger. Een mooie combi met het spek en de pijnboompitten". (Colette Beyne, Culinair Redacteur van Margriet)
Dit is een recept van Colette voor Margriet. Styling: Judith Baehner. Fotografie: Eric van Lokven. Bereiding: Goran Todorovic. Voor meer informatie kijk op: http://www.margriet.nl/koken/colette/spinazie-muffinsBereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C (hete lucht).
- Vet de holtes van een muffin bakvorm in met olie.
- Roer het bakmeel, de suiker en een snufje zout door elkaar.
- Bak de spekjes in de olie lichtbruin en roer er van het vuur af de pijnboompitten door.
- Klop de yoghurt, de eieren en de tabasco door elkaar.
- Verwarm de spinazie met Boursin totdat deze ontdooid is.
- Roer de spinazie en het spekjes-pittenmengsel door de yoghurtmix en voeg dan het bakmeel in gedeelten toe. Klop steeds krachtig tot een homogeen beslag en voeg dan pas nieuw meel toe. Maak op smaak met citroensap, chili-flakes, peper en een snufje zout.
- Bak de muffins 35 minuten in de oven of tot ze lichtbruin zijn. Stort ze op een rooster en laat afkoelen tot lauwwarm.
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
1 verpakking
Iglo Spinazie Fijn Gehakt met Boursin® 450gr
300 gram
zelfrijzend bakmeel
1 dl
magere yoghurt
3
eieren
100 gram
spekreepjes
50 gram
pijnboompitten
1
citroen
1 el
olijfolie
1 el
chili-flakes
1 el
suiker
2 tl
tabasco
Zout en peper, naar smaak