Bereiding
Verwarm de diepgevroren spinazie volgens bereidingswijze op de verpakking in de magnetron of een pan.
Breng intussen de bouillon in een andere pan aan de kook, voeg de rijst hier aan toe en laat deze gedurende ca. 15 minuten op een lage temperatuur koken. Kookt de rijst door maar is je korrel nog hard? Voeg dan nog wat extra water toe. Roer vervolgens de spinazie door de nog warme rijst.
Let op: de risotto mag op het eind niet te vochtig zijn om de kroketjes te kunnen vormen- Snijd de knoflookteentjes fijn en meng deze met de eieren, feta en Parmezaanse kaas. Voeg dit mengsel aan de rijst en spinazie toe. Breng het geheel eventueel op smaak met een snufje zout en peper en laat het vervolgens afkoelen.
- Maak je handen vochtig met water en kneed van de rijstmassa rijstbolletjes die per portie ongeveer net zo lang en dik zijn als een duim. Leg deze op een plaat 30min in de vriezer.
- Klop de overige eieren goed door elkaar. Verdeel de paneermeel en eieren over twee verschillende borden. Wentel de kroketten door wat meel en vervolgens door de eieren. Paneer ze daarna met het paneermeel.
- Bak de spinazie kroketjes in voldoende hete olie tot ze heerlijk goudbruin en knapperig zijn. Laat het overtollige vet eraf druipen en leg de kroketten voor het serveren nog even kort op een stuk keukenrol. Eet smakelijk!
Tip
De spinazie kroketjes zijn erg lekker met een pittige tomatensaus of een zelfgemaakte zoet-pikante munt-yoghurtsaus. Deze munt-yoghurtsaus is heel eenvoudig te maken. Meng een beetje natuuryoghurt met wat frisse munt en honing. Breng de saus eventueel op smaak met een snufje peper en zout.