Spinazie friet

spinazie friet en bitterballen
15 min.
voorbereidingstijd
5 min.
bereidingstijd
Makkelijk
1
Portie

Friet: wie lust het niet? Dit heerlijke aardappelgerecht is prima te combineren met spinazie, maar wat als je de spinazie integreert ín de friet?
Het is allemaal te zien in de allereerste aflevering van 'Will It Spinach' op YouTube.

Is het buikje nog niet gevuld? Probeer dan ook eens spinazie bitterballen!

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd deze in stukjes. 
  2. Kook ze vervolgens 10 minuten tot ze gaar zijn en maak er puree van.
  3. Voeg de (gekookte) spinazie toe en meng dit samen met de melk en boter door de aardappelpuree tot één luchtig geheel.
  4. Gebruik een spuitzak om de frieten in de gewenste lengte en dikte te spuiten.
  5. Doe de frieten in de vriezer om ze op te laten stijven alvorens deze 4 minuten op 180ºC graden in de frituurpan te bakken.

Tip

  • Je kunt de frieten (vóór het bakken) ook paneren.

Ingrediënten

iglo-product(en) voor dit recept

Ingrediëntenlijst

200 gram 
Iglo Spinazie Fijn Gehakt 500gr
3 
aardappelen
scheutje melk
1 el 
boter

Heeft u dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden