5 min.
voorbereidingstijd
25 min.
bereidingstijd
Makkelijk
18
Porties
Pizzarolletjes: snel en makkelijk voor het partybuffet.
Bereiding
- Doe de diepgevroren spinazie à la crème in een pan en laat afgedekt koken op een middelhoog vuur. Laat zonder deksel 6–8 minuten sudderen tot bijna alle vloeistof verdampt is, roer regelmatig. Neem van het vuur, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en laat afkoelen.
Rol het pizzadeeg uit en leg het met bakpapier op een werkvlak. Verdeel de spinazie over het deeg en laat langs de kant ca. 1 cm vrij. Kluts het ei met de melk en bestrijk de vrije rand ermee. Bedek de spinazie met de salami en kaas en rol het deeg over de langste kant op. Bestrijk met de rest van het ei en snijd in ca. 18 schijfjes (van ca. 2 cm dik).
- Leg de spinazierolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met de amandelschilfers en bak 12 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 225 °C/ hetelucht: 200 °C/ gas: zie fabrikant).
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
200gr
Iglo Spinazie à la Crème 500gr
400 gram
kant-en-klaar pizzadeeg
70 gram
fijne salami in dunne plakjes
120 gram
geraspte kaas voor in de oven
2 el
melk
1
ei
80 gram
amandelschilfers
1 tl
nootmuskaat
peper
zout