10 min.
voorbereidingstijd
20 min.
bereidingstijd
Gemiddeld
4
Porties
Bereiding
Pel de uien en snijd ze in fijne stukjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak daar de uien en risotto rijst in tot deze glazig zien. Blus af met de witte wijn en laat deze verdampen. Vul aan met wat groentebouillon tot de rijst weer bedekt is. Constant blijven roeren. Herhaal dit 3-4 keer tot de rijst gaar of al dente is (duurt ca. 15-20 minuten).
- Voeg de spinazie aan de risotto toe en laat deze meekoken. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
- Schil de asperges en snij de uiteinden af. Was ze af en braad ze in een pan met wat olijfolie. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
- Rasp een aantal grove plakjes van de Parmezaanse kaas.
- Serveer de risotto in diepe borden en leg de gebraden asperges hier bovenop. Eindig met wat geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Tip
- Indien het asperge seizoen al afgelopen is kunnen de asperges ook prima vervangen worden door verse venkel. Bak deze dan even kort aan in een pan met wat olijfolie.
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
250 gram
Iglo Spinazie à la Crème 500gr
500 gram
risotto rijst
500 gram
asperges
2
uien
100 ml
witte wijn
2 liter
groentebouillon
200 gram
Parmezaanse kaas
2 el
olijfolie
Zout en peper, naar smaak