45 min.
voorbereidingstijd
25 min.
bereidingstijd
Gemiddeld
4
Porties
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
- Laat de spinazie ontdooien en knijp het vocht eruit. Verkruimel daarna de feta en mix dit door elkaar.
Snij de knoflook en ui fijn. Verwarm een pan met olijfolie op het vuur en bak hierin de ui en knoflook 2-3 minuten op middelhoog vuur. Laat dit afkoelen.
Scheid 1 ei en zet de dooier apart. Gebruik deze aan het eind om de Spanakopita te bestrijken.
Klop het andere ei los in een kom en meng met 1 eetlepel koud water.
- Voeg de spinazie, het eigeel, uimengsel en het paneermeel toe en roer alles goed door elkaar (de spinazie en ui mag niet meer warm zijn). Breng op smaak met peper en zout.
Plaats het filodeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Plaats het spinaziemengsel in het midden in een rechte lijn.
- Bestrijk nu de Spanakopita rondom de spinazie met het ei-water mengsel. Rol vervolgens de Spanakopita op en bestrijk het uiteinde met ei.
- Bestrijk de hele Spanakopita met ei en bak hem 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Eet smakelijk!
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
1 verpakking
Iglo Spinazie Fijn Gehakt 500gr
2 tenen knoflook
Paar takjes verse dille
Peper en zout
1 ui
1 eetlepel olijfolie
2
eieren
40 gram paneermeel
150 gram fetakaas
7 vellen
filodeeg