Bereiding
Maak de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking klaar.
Was ondertussen de zalmfilet onder stromend koud water, dep het met wat keukenpapier af en snijd dan in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
Pers een halve citroen uit en bedruppel de zalmfilet met de helft van het sap. Breng de zalm vervolgens op smaak met een snufje zout en peper.
Schil de ui en snijd deze in kleine blokjes.
Doe een beetje olie in een grote pan en fruit de ui hierin.
Voeg de zalmblokjes toe en bak ze ca. 5 minuten.
Breng het geheel met mosterd, de rest van het citroensap en kruiden op smaak en voeg de roomspinazie toe.
Laat de zalm en spinazie nog ca. 2 minuten op een laag vuur doorgaren. Voeg vervolgens de pasta toe en roer dit geheel door.
Tip
- Voeg geen olie aan het noedelwater toe. Het is beter om wat vaker te roeren, zodat de noedels niet aan elkaar kleven. Olie laat de poriën van de noedels dichtkleven, waardoor de saus later niet goed meer wordt opgenomen.