10 min.
voorbereidingstijd
10 min.
bereidingstijd
Makkelijk
2
Porties
Bereiding
- Snijd de tomaat in, overgiet het met kokend water en trek voorzichtig de schil eraf. Snijd het vervolgens in kleine blokjes.
- Snijd vervolgens ook een halve ui in kleine blokjes. Pers en snijd de knoflook fijn en fruit beide samen in de pan aan met wat boter.
Snijd het plakje parmaham in kleine stukjes en voeg dit aan de inhoud van de pan toe.
- Doe de tomatenblokjes en de ontdooide spinazie in de pan. Laat alles bij een gemiddelde temperatuur ca. vijf minuten sudderen. Breng vervolgens op smaak met tomatenpuree, basilicum, balsamico, zout, peper en nootmuskaat.
- Breng ondertussen lichtgezouten water aan de kook en laat de gnocchi volgens de aanwijzingen kort garen.
- Laat de gnocchi uitdruppelen en doe het met de spinaziesaus op de borden. Strooi er wat geraspte parmezaanse kaas over en garneer met basilicumblaadjes.
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
100 gram
Iglo Spinazie à la Crème 500gr
200 gram
gnocchi
2
plakjes parmaham
1 el
tomatenpuree
2 el
geraspte Parmezaanse kaas
1
tomaat
1
ui
2 takjes
verse basilicum
1 tl
balsamico azijn
1/2 tl
nootmuskaat
25 gram
boter
Zout en peper, naar smaak