Spinazietaart met feta

Spinazie ricotta quiche
45 min.
voorbereidingstijd
25 min.
bereidingstijd
Moeilijk
8
Porties

Bereiding

  1. Meng de bloem, het gist en een halve theelepel zout in een kom. Voeg water toe en kneed tot een glad deeg. Dek af en laat 30 minuten rijzen op een warme plek.

  2. Schil de asperges met een dunschiller. Blancheer ze in gezouten water gedurende 3 minuten, spoel ze af in koud water en snijd ze in kleinere stukjes.
  3. Mix de spinazie met het ei en de melk en breng dit geheel op smaak met een snufje zout en peper.
  4. Pak het deeg er weer bij en kneed dit nog eens goed door. Rol het daarna uit op een met bloem bestrooid oppervlak. Bekleed een grote ingevette taartvorm met het deeg. Verdeel vervolgens het spinazie mengsel en de asperges over de taartvorm.
  5. Brokkel de feta over de taart en snij de randen van het deeg weg. Bak de spinazietaart in een voorverwarmde oven (200 °C boven/onder warmte) in ongeveer 20-25 minuten gaar. Eet smakelijk!

Ingrediënten

iglo-product(en) voor dit recept

Ingrediëntenlijst

200 gram 
Iglo Spinazie Fijn Gehakt 500gr
150 gram 
bloem
5 gram 
droge gist
200 gram 
groene asperges
100 gram 
feta
1 
ei
100 ml 
melk
25 gram 
boter
125 ml 
water
Zout en peper, naar smaak 

Heeft u dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden