45 min.
voorbereidingstijd
25 min.
bereidingstijd
Moeilijk
8
Porties
Bereiding
Meng de bloem, het gist en een halve theelepel zout in een kom. Voeg water toe en kneed tot een glad deeg. Dek af en laat 30 minuten rijzen op een warme plek.
- Schil de asperges met een dunschiller. Blancheer ze in gezouten water gedurende 3 minuten, spoel ze af in koud water en snijd ze in kleinere stukjes.
- Mix de spinazie met het ei en de melk en breng dit geheel op smaak met een snufje zout en peper.
- Pak het deeg er weer bij en kneed dit nog eens goed door. Rol het daarna uit op een met bloem bestrooid oppervlak. Bekleed een grote ingevette taartvorm met het deeg. Verdeel vervolgens het spinazie mengsel en de asperges over de taartvorm.
- Brokkel de feta over de taart en snij de randen van het deeg weg. Bak de spinazietaart in een voorverwarmde oven (200 °C boven/onder warmte) in ongeveer 20-25 minuten gaar. Eet smakelijk!
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
200 gram
Iglo Spinazie Fijn Gehakt 500gr
150 gram
bloem
5 gram
droge gist
200 gram
groene asperges
100 gram
feta
1
ei
100 ml
melk
25 gram
boter
125 ml
water
Zout en peper, naar smaak