1 uur
voorbereidingstijd
30 min.
bereidingstijd
Moeilijk
4
Porties
Bereiding
- Snijd allereerst de spinazie klein en laat deze uitlekken, om te voorkomen dat het brood te nat wordt.
- Meng de bloem, het zout en peper, de knoflookpoeder en ongeveer 175 gram (vooraf gekookte) spinazie in een kom.
- Kneed dit mengsel 4 à 5 minuten lang goed samen met de lauwe melk, het lauwe water, de verse gist en de suiker.
Het deeg hoort wat klef aan te voelen. - Bestrooi het deeg na het kneden licht met bloem. Vorm een bal, die je 30 minuten afgedekt met een theedoek laat staan om te rijzen.
- Verdeel het deeg in tweeën en rol de delen uit op een met bloem bestrooid werkblad.
- Bestrijk de delen deeg met margarine (op kamertemperatuur) en leg 75 gram van de spinazie erop. Rol dit uit.
- Maak horizontale snedes in de twee stukken deeg en laat dit weer 20 minuten rijzen.
- Bestrijk de broden met ei en bestrooi ze (optioneel) met sesamzaadjes. Plaats ze in een voorverwarmde oven van 190 graden, voor 25 à 30 minuten.
Tip
- Besprenkel het brood met sesamzaad als garnering.
Ingrediƫnten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediƫntenlijst
250 gram
Iglo Spinazie Fijn Gehakt 500gr
480 gram
bloem
200 ml
water
50 ml
melk
1,5 tl
zout
1 tl
peper
1 tl
suiker
1 tl
knoflookpoeder
4,5 gram
verse gist
margarine
1
ei (geklutst)
1 potje
sesamzaad (optioneel)