5 min.
voorbereidingstijd
20 min.
bereidingstijd
Makkelijk
4
Porties
Bereiding
- Breng een pan water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje van het kookvocht om later optioneel toe te voegen aan de saus.
- Snijd de courgette in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook.
- Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de pancetta krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier. Bak vervolgens de courgette hierin rondom gaar, voeg de erwtjes toe en verwarm 2 minuutjes. Schep uit de pan en bewaar in een bakje.
- Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook. Voeg de spinazie à la crème toe en verwarm het geheel. Schep de groene pesto erbij en breng op smaak met peper en zout. Rasp naar smaak wat citroenschil erbij. Snijd de overige citroen in partjes.
- Meng de pasta met de spinazie-pesto saus (voor een extra romige saus: voeg wat kookvocht toe van de spaghetti), roer de helft van de gebakken courgette-erwten erdoor en verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige courgette-erwten, de uitgebakken pancetta, Parmezaanse kaas en partjes citroen.
Tip
Ingrediënten
Iglo Spinazie à la crème 500 g
300g Spaghetti
1 Courgette
200g Tuinerwtjes (diepvries, ontdooid)
1 Ui
2 teentjes Knoflook
3-4el (Verse) groene pesto
1 Citroen
80g Pancetta
70g Parmezaanse kaas