Groene shakshuka met volkoren pita
Bereiding
Hak de knoflook, peterselie (inclusief de steeltjes) en muntbladeren fijn, de bleekselderij in dunne ringen en de rode paprika in kleine blokjes.
Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg het komijnzaad toe en bak 30-60 seconden. Voeg de bleekselderij en paprika toe en bak een paar minuten. Voeg de spinazie toe en blijf roeren tot de blokjes zijn gesmolten. Voeg de doperwten en kruiden toe, roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
Maak met een lepel 4 kuiltjes in het spinaziemengsel en breek daar de eieren in. Doe de deksel op de pan en gaar de eieren 5 tot 8 minuten tot het wit gestold is, maar het eigeel nog zacht is.
Verwarm ondertussen de pita’s in de oven of broodrooster.
Als de eieren gestold zijn, haal het deksel van de pan en maak af door de citroenrasp en chilivlokken eroverheen te strooien. Serveer de shakshuka met de volkoren pita’s. Dippen maar!
Tip
- Kruimel er bij het serveren wat feta overheen.