5 min.
voorbereidingstijd
10 min.
bereidingstijd
Makkelijk
2
Porties
Spinazie-crèmesoep met croutons
Dit soepgerecht is razendsnel klaar. Onderstaand het basisrecept voor een gezonde spinaziesoep. Met deze basis kun je lekker variëren met verschillende extraatjes. Zo kun je er bijvoorbeeld uitgebakken spekjes, stukjes zalm, tuinerwten, courgette, Griekse feta of een gekookt eitje aan toe voegen. Je kunt er zoveel kanten mee op! Als voorgerecht kun je deze soep ook heel leuk serveren in kleinere schaaltjes, glazen of bekers. Als onderdeel van een feestelijke lunch bijvoorbeeld.
Wij zijn erg benieuwd wat jij ervan vindt! Laat dus vooral een review achter en geef het recept een rating.
Bereiding
- Schil de sjalotten en snijd ze fijn. Bak ze vervolgens in een middelgrote, relatief hoge pan met wat olie tot ze transparant zijn. Voeg de spinazie en de gedroogde kruiden toe en roer dit goed door.
- Roer de bouillon door de spinazie en laat dit kort koken.
- Breng het geheel op smaak met een snufje zout en peper en wat fijngesneden peterselie. Roer een eetlepel crème fraîche door de soep en bestrooi met wat croutons.
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
170 gram
Iglo Spinazie à la Crème 500gr
40 gram
sjalotten
200 ml
groentebouillon
2 el
crème fraîche
15 gram
croutons
2 el
plantaardige olie
2
peterselie stengels
Zout en peper, naar smaak