20 min.
voorbereidingstijd
20 min.
bereidingstijd
Makkelijk
4
Porties
Bereiding
Meng de eieren en de helft van de zachte geitenkaas en roer even goed door met een garde. Daarna doe je de warme spinazie erbij en roer je dit gelijk door. Vet de bakvorm in en bekleed deze met het deeg.
- Verwarm de over voor op 200 graden. Bereid de spinazie zoals aangegeven op de verpakking en laat deze afkoelen.
- In de tussentijd snijd je de puntpaprika in ringen, en halveer je de bimi in de lengte.
Over de bodem verdeel je het spinazie mengsel. Verspreid vervolgens de paprika ringen en de bimi hier overheen. Sprenkel er wat olijfolie en zout op en strooi als laatst de stukken overgebleven geitenkaas er overheen.
Bestrooi nog met wat chili vlokken en bak de spinazie taart voor ongeveer 20 minuten in de oven.
Tip
- Decoreer voor de Pasen de spinazietaart eventueel nog met eetbare bloemen.
Ingrediƫnten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediƫntenlijst
Iglo Bladspinazie à la crème 450gr
1 kleine rode puntpaprika
100 g bimi
3 eieren
125 g zachte geitenkaas zonder korst
1 rol quichedeeg (koeling)
2 el olijfolie
Boter
Chilivlokken
Zout