Spinazierisotto met citroen-tijm kippendijen 

5 min.
voorbereidingstijd
45 min.
bereidingstijd
Gemiddeld
4
Porties

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Pak 3 tenen knoflook en plet deze. Ris vervolgens de tijm boven een kom.
  2. Meng de kip met de geplette tenen knoflook, de tijm, een scheut olijfolie, een snuf zout en wat peper.
  3. Rasp de schil van de citroen en zet deze apart. Snijd de citroen in plakken en leg deze in de ovenschaal. Leg dan de gemarineerde kip boven de citroen. Bak de kip ongeveer 30 minuten in de oven.
  4. Terwijl de kip in de oven zit, pel en snipper de ui en hak 1 teen knoflook fijn.
  5. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een pan en fruit daarin de ui en knoflook. Voeg de risottorijst toe en bak totdat de rijstkorrels een beetje doorzichtig worden. Blus af met witte wijn en roer tot deze volledig is opgenomen.
  6. Voeg beetje bij beetje een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Ga zo door tot de risotto in ongeveer 20 minuten gaar is.
  7. Voeg op het laatst de spinazie toe en roer tot deze helemaal is ontdooid en verwarmd.
  8. Zet het vuur uit, rasp de Parmezaanse kaas boven de risotto, roer het door en laat afgedekt 5 minuten staan.
  9. Haal de kip uit de oven, snijd deze in repen. 
  10. Serveer de risotto en kip op de borden, maak dit af met de citroenrasp en extra kaas. Eetsmakelijk! 

Tip

  • Ook lekker met de normale spinazie a la crème!

Ingrediënten

iglo-product(en) voor dit recept

Ingrediëntenlijst

Iglo Bladspinazie à la crème 450gr
4 kippendijfilets 
6 tenen knoflook 
75 gr Parmezaanse kaas 
1 bosje tijm 
olijfolie 
1 l kippenbouillon 
350 gr risottorijst  
200 ml witte wijn 
1 citroen 
1 ui  
zout en peper, naar smaak  

Heeft u dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden