5 min.
voorbereidingstijd
30 min.
bereidingstijd
Makkelijk
4
Porties
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C en breng een pan met gezouten water aan de kook.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook dit voor ongeveer 7 minuten.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm vervolgens in een pan wat olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook aan.
- Haal de bloemkool uit de pan met een schuimspaan en voeg de bloemkool bij de ui en knoflook toe. Bak dit samen in een paar minuten iets bruin.
- Kook de macaroni in het water waar eerst de bloemkool in zat, en kook dit zoals aangegeven is op de verpakking. Giet het water daarna af.
- Rasp ondertussen de kazen en houdt dit apart. Snijd de peterselie fijn.
- Pureer de bloemkool met een staafmixer. Voeg hier de zuivelspread, een klein beetje kookvocht en cheddar kaas aan toe. Zet de pan terug op het vuur en wacht tot de kaas gesmolten is.
- Voeg daarna de macaroni en peterselie toe. Breng op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.
- Verwarm 1 el olie in een koekenpan. Bak hierin de panko samen met de Parmezaanse kaas.. Strooi het over de macaroni.
- Leg de vissticks op een bakplaat en doe samen 15 minuten in de oven.
- Haal het uit de oven en serveer samen. Eetsmakelijk!
Tip
- Ook lekker te combineren met de schatzoekers!
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
Iglo Vissticks 15st
350 gr (volkoren) macaroni
1 kleine bloemkool (600 gr)
2 flinke uien
3 tenen knoflook
175 gr pittige belegen boerenkaas of belegen cheddar
25 gr Parmezaanse kaas
1 bos bladpeterselie
250 ml zuivelspread
50 gr grof paneermeel (panko)
Olijfolie
1/4 theelepel geraspte nootmuskaat
Zout en peper, naar smaak