30 min.
voorbereidingstijd
45 min.
bereidingstijd
Gemiddeld
4
Porties
"Vandaag combineer ik mijn liefde voor spinazie en cake door een heuse spinaziecake te maken." (FitBeauty)
Dit is een recept van FitBeauty, voor meer foto's en informatie kijk op: www.fitbeauty.nl/recept-spinazie-cake-met-geitenkaas/
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 °C en haal alvast het doosje met de fijn gehakte spinazie uit de vriezer.
- Doe wat olijfolie (of andere olie die je wilt gebruiken) in een koekenpan en laat de olie even opwarmen. Snijd de ui vervolgens in blokjes en doe dit in de pan. Laat de uitjes rustig fruiten.
- Als de uitjes glazig beginnen te worden, doe je de hele doos met fijn gehakte spinazie erbij. Laat dit op een zacht vuurtje staan en meng het af en toe door.
- Als de spinazie ontdooid is en gemengd is met de ui, is het tijd om de geitenkaas toe te voegen! Snijd het voor het gemak in kleinere blokjes. Doe dit bij je spinazie en ui mengsel, laat nog wel een beetje geitenkaas achterwege voor later in het recept (zo’n 50 gram). Vervolgens kan je er ook wat geraspte kaas bij doen, laat ook hierbij wat geraspte kaas achterwege voor straks.
- In een hoge beslagkom meng je de eieren en de melk met een garde. Doe daar vervolgens peper, zout en basilicum bij.
- Doe dan het meel erbij en meng dit er ook goed doorheen tot je een zo glad mogelijke massa krijgt, zonder klontjes. Voeg het mengsel uit de koekenpan toe. Als laatste doe je nog de achtergehouden stukjes geitenkaas en geraspte kaas erbij en meng je dit nog even door.
- Doe wat bakpapier in een cakeblik. Doe dit in de voorverwarmde oven voor 45 tot 60 minuten (afhankelijk van jouw oven). Check af en toe even of de cake niet verbrand en prik er met een vork in om te kijken of hij al goed stevig aan het worden is.
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
1 verpakking
Iglo Spinazie Fijn Gehakt 500gr
2
grote uien
150 gram
geitenkaas
5
eieren
180 gram
tarwebloem / roggebloem / spelt / ander soort meel of bloem
150 ml
melk
100 gram
geraspte kaas (optioneel)
1 tl
basilicum
2 el
olijfolie
Zout en peper, naar smaak