Ingrediënten
2
gele uien
3
tomaten
6 cm
gember
300 gr
basmatirijst
300 gr
feta
2 el
garam masala
4 tenen
knoflook
Neutrale olie
Zout
Bereiding
- Snijd de tomaten in grote stukken en pureer ze met de staafmixer. Voeg de tomaten samen met de spinazie toe aan de pan met kruiden en wacht tot alle spinazie is gesmolten.
- Pel en snipper intussen de uien en de knoflook. Schil de gember en hak deze fijn.
- Verhit een paar eetlepels olie in een pan en fruit de ui en gember circa 2 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg daarna ook de garam masala toe en bak nog 1 minuut.
Spoel de rijst af - in een zeef - onder de kraan tot het water helder is. Doe de rijst daarna in een pan met 450 ml water en breng het geheel aan de kook. Wanneer het water kookt, zet je het vuur lager en doe je een deksel op de pan. Laat de rijst in 15-20 minuten volledig gaar koken.
- Snijd grotendeels de feta in blokjes en roer door de spinaziecurry. Laat het geheel één minuut zachtjes pruttelen, tot de feta warm is.
- Schep de rijst op en verdeel de spinaziecurry er overheen. Strooi het laatste beetje feta over de curry en eet smakelijk!
Tip
Serveer het met een van onze Oven Visfilets.
Serveer dit gerecht ook eens met naanbrood.
Probeer dit gerecht ook eens met 250 gr saag paneer in plaats van feta.
Wil je meer groente? Verhit een paar lepels olie in een wok of koekenpan op hoog vuur en voeg de 500 gr sperziebonen toe, kontjes verwijderd. Bak 5 minuten. Snijd ondertussen de 2 rode paprika's in dunne repen. Voeg de paprika toe en bak nog 2 tot 3 min. Breng eventueel op smaak met zout. Zet het vuur uit, rasp een limoen boven de groente en knijp het sap erboven uit. Strooi gebakken uitjes over de groente voor een extra knapperige bite.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Wees de eerste om uw mening te geven